Menu Close

Svenskar oro över skrattar lustgaspatroner missbruk bland ungdomar

lustgas bekymmer maritima Alperna myndigheter
Det finns oro i den franska Rivieran om missbruk av lustgas patroner bland ungdomar. Enligt Nice Matin tidningen: medan hälsomyndigheterna varnar för missbruk av lustgas, prefekten i maritima Alperna, Bernard Gonzalez, har beslutat att tona ner vad som vanligtvis kallas “lustgas patroner”.

Läs också: Här köpte vi billiga lustgas patroner på nätet
Läs också: Jämförelse av billiga lustgas patroner med hemkörning
Läs också: Här köper du billigast lustgas tuber i Stockholm!
Läs också: Sveriges billigaste lustgas patroner

Redan förbjudet att sälja till minderåriga, företrädare för den franska regeringen utfärdade ett prefekturdekret den 8 juli förbjuder “felaktig användning av dikväveoxid för fritidsändamål i det offentliga rummet”. Prefekten bestämde sig också för att förbjuda minderåriga att ha patroner av denna gas på allmänna vägar.

Läs också: Jämför lustgas butiker här
Läs också: Vart du hittar billiga lustgas patroner online
Läs också: Lustgas patroner som är billiga att köpa

Tydligen utvecklas Konsumtionen “massivt” bland ungdomar. Efter Nice och Cannes antog staden Menton ett liknande dekret förra veckan. Nu är det hela avdelningen för de maritima Alperna som är intresserad. Som rapporterats av prefekten nice till Nice Matin: förbrukningen av lustgas “växer massivt och regelbundet” på offentliga platser.

Läs också: Här kan du köpa billiga lustgaspatroner i Stockholm
Läs också: Billigast lustgaser köper du här
Läs också: Här bästa lustgas butiken i Stockholm

Det fördömer “det onormalt upprörda beteendet hos vissa människor och de därmed sammanhängande riskerna för störningar i den allmänna ordningen som bullerstörningar, fredsstörningar och bråk”. Asfyxi, medvetslöshet, yrsel, ryggmärgsproblem, anemi, psykiska störningar är några av biverkningarna.